Courtyard & Rain 

天井‧雨露

高雄市 Kaohsiung
2014.02
180坪 595 m²

This minimalist modern three story single family house is located in a residential area of a traditional industrial town which near by a stream in Kaohsiung, Taiwan. For breaking through the general design thinking, the space arrangement was based on the vital function by owner's needs. Every space is independent and separated, but combined together like Lego as a building in the end. The lines of interior emphasize on alignment clearly and simple black and white molding, which shows interleaved levels of space, creating a visual sense, on the other hand, different space communicate with artworks and making artistic atmosphere in daily life, it becomes the impressive focal point of visual.

以現代極簡風格為主,隱身於傳統工業小鎮的三層樓建築。從生活機能上重新定義場所,使每個空間既是獨立,卻又像相接的積木般順著屋內的天井拼接起來。減低設計上的瑣碎裝飾及線條,以具包容力的白色為基調、光影為主軸,實木香氣、火焰溫度及當代藝術的人文深度為輔,不僅融入週邊建築的協奏曲,亦能曖曖內含光的散發出微微清麗高雅獨奏音符,也反應屋主夫妻倆本身內斂沈邃的特質。

Design Director: Angleo Cho
Project Director: Nomas Chen
Project Team: Rosie Lo
Photographer: Angleo Cho
-
設計總監: 卓思齊
專案總監: 陳明封
專案團隊: 羅訢維
空間攝影: 卓思齊


平面圖-1
平面圖-2
平面圖-3
1
2
3
4
5
6
7
8-2
9-2
立面
10-2
11
12
14
13
15

Courtyard & Rain

相互交語、如沐如蔭,光燦是時間帶來的層次。

beatrixlogo

© ALL RIGHTS RESERVED. Site by LINGLONG